Изберете език:

  

П О К А Н А

ЗА  НАЦИОНАЛЕН ОСЕМДНЕВЕН  ПЪТУВАЩ  СЕМИНАР

със Съюз по хранителна промишленост

на екзотичния остров ЕВИЯ, Гърция

СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ЛАРИСА - ХАЛКИДА - остров ЕВИЯ - СОФИЯ

02.10 – 09.10.2016 год.

 

На тема: Етикетиране. Определяне енергийната стойност на храните. 

 

 Изискванията на българската и европейска нормативна уредба към производителите на храни и напитки.

 

Официален контрол

 

Пътуване с  автобус

Цел на семинара: Запознаване на участниците с актуалните проблеми  и най-новите изисквания ,

съгласно нормативните документи и официалния контрол към производителите на храни, напитки, добавки, машини, складове за храни, заведения за хранене и др. в България.

На всеки участник ще бъде издаден СЕРТИФИКАТ за участие в Семинара.

Занятията ще се провеждат в залите на хотела във време, което ще се уточни след настаняване на групата и определяне дните за туристическите посещения.

Използвайте този шанс и направете за вас и вашите специалисти  подарък , като съчетаете  чудесната почивка на очарователната перла на Атика – великолепният остров Евия  и околностите със знанията и опита на експертите!Прекрасни пясъчни плажове, плодородни долини, гористи планини и красиви селца - открийте съкровищата на остров Евия, Гърция! Възможност за съчетаване на вълнуваща екскурзионна програма със спокойна плажна почивка Евия е идеалното място за тези, които искат да съвместят плажната почивка сред умиротворяваща природа и възможността за интересни екскурзии в люлката на древногръцката цивилизация – столицата Атина!

В пътуването могат да вземат участие ваши близки, приятели и роднини, тъй като в програмата е отделено  достатъчно време  за почивка и  туристическа програма на изключително атрактивна цена!

 

ЗАЯВКА- ДОГОВОР

за УЧАСТИЕ в семинар на о-в Евия, Гърция – 02.10 – 09.10.2016 год.

 

Име, презиме и  фамилия  ............................................................................EГН……….……………..........…..
Месторабота…………………………….Бранш:….....…............................   Адрес:....................................................................

Тел за контакт.....................................факс..............................................e- mail.....................................

Данни за фактура: Фирма:............................................................................ИН................................... ИН по ЗДДС......................................

МОЛ: .......................................................

Притежавам  Лична карта  № ..................................................валидна  до.........................

Заявявам участие в пътуването, като приемам обявените условия и внасям..........лв. такса, и  лв..... за единична стая.

Дата:..............                                                                      Заявител/ подпис/

  ПРОГРАМА  на ПЪТУВАНЕТО до Гърция, о-в  Евия

Информация и цени

Цена за един човек в двойна стая – 495 лева в  двойна стая

Цена за дете до 12 год. в стая с двама възрастни : 200  лв.

Доплащане за самостоятелна стая :   260 лева

Дати на пътуване: 02.10 – 09.10. 2016 г.; 8 дни ( 7 нощувки)

02.10.2016 - / неделя / ден първи  София - остров Евия

Отпътуване от София- пл. Руски паметник в 06.00 ч. по маршрут  Кулата – Солун– Лариса– Халкида (730 км). Преминаването до остров Евия става по мост. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

03.10.2016 - /  понеделник /  ден втори Закуска.

 Откриване на семинарните занятия. За останалите - Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

04.10.2016 - / вторник / ден трети    Eретрия и Халкида

Закуска. За желаещите екскурзия до столицата на острова - Халкида и град Еретрия. В древността това е бил вторият град на Евия след Халкида – главна морска сила с училище по философия, основано през III в.пр.н.е. от един от учениците на Платон. Ще разгледаме акропола, храма, двореца и древния театър на Еретрия. Сред кипарисови дървета се намира музеят, основан през 1991 г. В него красиво са подредени находки от региона – включително чудесните вази с черни фигури, детски играчки и бижута. Къщата на мозайките е съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV в пр.Хр. Продължаваме към град Халкида (21 км) - столица на остров Евия. Халкида е сред независимите гръцки градове-държави до 506 г.пр.н.е., след което е превзет от атиняни. В по-късни времена градът е управляван от различни нашественици като: македонци, турци, франки и венецианци. Смята се, че името „Халкида” произлиза от гръцката дума „halkos”- химически елемент мед, тъй като в древността, благодарение на медта островът натрупва богатствата си. Джамията от XV век, църквата Света Параскева, аквадукта и останките от крепостта говорят за смесицата от православни, мюсюлмани и евреи, които работят заедно и разкриват какви са били търговските маршрути от Евия през вековете. Свободно време за обяд в един от многото ресторанти за морски деликатеси, заради които жителите на Атина изминават разстоянието до тук.  Връщане в хотела ранния следобяд. Семинарни занятия. За останалите – време по интереси.Вечеря. Нощувка.

05.10.2016 - / сряда / ден четвърти   Атина

Закуска. По желание -  целодневна екскурзия до нос Сунион и столицата Атина: площад “Синтагма”, Националния парк, Арката на Адриан, Храма на Зевс, Президентския дворец, Стадион “Панатинайко” (първият олимпийски стадион). Посещение на Акропола – Партенона, Театъра на Дионисий, Храма на Хефестион. Продължаваме към нос Сунион в южната част на Атика, където древните елини са избрали да почетат бога на морето, като построили огромен храм на Посейдон. Мястото е величествено – назъбената скала се извисява на 60 м височина и открива гледка към лазурните води на входа на Сароническия залив. При ясно време на изток се виждат Цикладските острови Кеа, Китос и Серифос. Гледката от върха е смайваща. Земните маси на Запад рязко се открояват на фона на косо падащата светлина на късното следобедно слънце: вижда се по-голямата част от остров Егина, а зад него са планините на Пелопонес. От тук можете да се насладите на морето и островите. Гледката от морето към носа (наречен от Омир „свещения нос„) и към огромния храм предизвиква радост и благоговение у гърците: при вида на храма те знаят, че са близо до дома. Въпреки, че отдалеч колоните изглеждат искрящо бели на слънцето, отблизо се вижда, че те са изработени от сив мрамор, донесен от близката Агрилеса и имат 16 канелюри, вместо обичайните 20. Днес тази постройка е една от най-често сниманите в Гърция. Свободно време. Връщане на остров Евия. Вечеря. Нощувка.

06.10.2016 - /  четвъртък / ден пети  Закуска. За желаещите екскурзия до храма Свети Йоанис Росос и градчето Лимни. Отпътуване за централната част на острова. Разглеждане на църквата на Свети Йоанис Росос – покровител на острова, мощите на когото са пренесени тук от Мала Азия и по-точно от село Прокопи Кападокия – днешна Турция. Посещение на Лимни - един от най-живописните градове на севeрна Евия. Построен е амфитеатрално около естествен залив между планините Телетрио и Кандили. Това е района на древния полис Елимнион, чиито жители заедно с тези на Халкида взели участие в колонизирането на полуостров Халкидики. Моряците и корабостроителите от Лимни били известни в цяла Гърция и първи взели участие във въстанието срещу турската империя през 1821 г. От Лимни е и водачът на въстаниците от Евия – Ангелис Говгинас. Съвременният град пази архитектурния си облик и си заслужава да се разходите по живописните му улички. Можете да посетите историческия и етнографски музей, намиращ се в двуетажна неокласическа сграда от 19 век. Можете също да се насладите на морето и плажовете Кохили и Свети Георги, а също да хапнете прясна риба в таверните на плажа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

07.10.2016 - /  петък / ден шести  остров Евия
Закуска. Свободно време за плаж . Закриване на семинарните занятия. Вечеря. Нощувка.

08.10.2016 - /  събота / ден седми  остров Евия
Закуска. Свободно време  по интереси и за плаж  Вечеря. Нощувка.

09.10.2016 - / неделя / ден осми остров Евия - София
Закуска. Отпътуване за България.  Шопинг на магазин преди границата.Пристигане в София вечерта.

 

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с комфортен  автобус
 • 7 нощувки в 3* хотел StefaniaBeach със закуски и вечери
 • Чадъри и шезлонги на плажа и басейна; Интернет във фоайето на хотела;
 • Гранични и  магистрални   такси за автобуса;
 • Медицинска застраховка за целия период на стойност 5000 евро към ЗД Евроинс
 • Такса за участие в семинара, учебни материали и Сертификати
 • Екскурзоводско обслужване и водач от туроператора

Пакетната цена не включва:

 • Екскурзия до Еретрия и Халкида – 15 евро (при мин. 20 туриста)
 • Екскурзия до храма Св. Йоанис Росос и Лимни – 15 евро (при мин. 20 туриста)
 • Екскурзия до Атина и нос Сунион – 38 евро (при мин. 20 туриста)
 • Входна такса за Акропола – 12 евро

Информация за хотела: Хотел  „ STEFANIABEACH„ или подобен

Хотелът се намира в селището Амаринтос, на 5 км. от Еретрия. На брега на морето. Към хотела има дълга плажна ивица, но в близост се намира и един от известните плажове на о-в Евия /в самото селище, в другия край/.Плажът е с пясък и дребни камъчета, чадъри и шезлонги /безплатно/.
В стаите:всички с изглед към морето; кабелна телевизия; сешоар; мини бар; балкон; централен климатик; WI-FI
На територията на хотела: басейн с морска вода; ресторант.

Необходими документи и СРОКОВЕ

    Заявка-договор, ксерокопие от лична карта и  авансова  вноска   -  250 лв.  до  16.09.2016 г.

    Внасяне на пълната такса  – до 495 лв. -  до 23.09.2016 год.

    Може да се внесе и цялата сума наведнъж до   16.09. 2016 год. 

    В случай на отказ от пътуването се удържат следните неустойки:

а) от датата на записване до петнадесет дни преди датата на пътуването – 50 % от общата стойност на пътуванeто

б) по-малко от петнадесет дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуванeто

                    Сумите се внасят до посочените срокове, както следва:

На сметката на  фирма  В. Корект - Туроператор:   От фирмата се издава фактура. Не се начислява ДДС.

Сумите могат да се внесат и в брой в офиса на СХП или да се изпратят с пощенски запис на адрес София 1000,

ул. "Раковски”108 , офис 408, ет.4 за Соня Митева Бургуджиева                                                

БАНКОВА СМЕТКА:                                                                           За контакти:                                                                               

Уни Кредит Булбанк София,BIC: UNCRBGSF,                      Съюз по хранителна промишленост     

IBAN: BG73 UNCR 96601025840617                                             инж. Соня Бургуджиева 

ЕТ “Видео Корект - Огнян Хандев                           тел. 02 987 47 44, 0888 72 24 82  email: ufi_sb@abv.bg  

Ако имате въпроси, просто ни се обадете: 02/ 987 47 44

Добре дошли

55-g logo
Съюзът по хранителна промишленост към ФНТС
е създаден през 1965 година и до сега обединява научно-техническите специалисти от отрасъла, защитава техните интереси и работи за издигане равнището на квалификацията им.

 

СХП осъществява своите цели и задачи чрез:

 • Организиране и участие в семинари, курсове, изложби и обсъждания на нормативни документи за хранително-вкусовата промишленост
 • Международна дейност
 • Издателска дейност;
 • Работа с научни и учебни звена.
 • Участва в реализирането на проекти по различни програми

 

Съюзът по хранителна промишленост има издадена Лицензия от НАПОО като Център за професионално обучение за 44 различни професии и със 81 специалности от Хранително- вкусовата промишленост и други области от Икономиката на страната.

 

СХП притежава богат опит в областта на квалификацията и преквалификацията. Разполага с екип от висококвалифицирани преподаватели, поради което е предпочитан като партньор от фирмите в страната и чужбина.