Изберете език:

Съюз по хранителна промишленост

П О К А Н А

за  13 - дневно бизнес-пътуване

Със Съюз по хранителна промишленост в

БРАЗИЛИЯ,ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ,АРЖЕНТИНА,УРУГВАЙ

   

с посещения на предприятия от хранителния бранш

от 21.11   до  03.12.2023 година

Пътуване със самолет

След една  година, изпълнена с денонощен труд и много напрежение, решаване на проблеми в офиса и в къщи, ние отново ви предлагаме начин да отдъхнете и съберете нови сили за следващата 2024 год. с едно чудесно пътуване до Бразилия ,Аржентина и Уругвай.. На това пътуване ще имате възможност в присъствие на колеги от хранителния бранш от цяла България, за нови запознанства и споделяне на добри производствени практики и информация между специалисти.Посещения на предприятия от ХВП.

      Районът на Рио де Жанейро между планините и морето е толкова зрелищен, че ЮНЕСКО посочи "зашеметяващо красивото място за един от най-големите градове в света", като нарече Рио място за световно наследство. Отличието на ЮНЕСКО не е само за природните дадености, но и за градския културен пейзаж и смесицата от архитектура и планирано зелено пространство. Рио е вторият голям град в Бразилия и е столица от 1763 до 1960 г., когато е създадена Бразилия. Градът е основан от португалски колонисти в средата на 1500-те и е бил пристанище за превоз на злато от вътрешните минни зони. През цялата си история Рио де Жанейро изглежда е наясно с физическите си предимства - извисяващите се планини зад него, Sugar Loaf, извисяващи се над пристанището, и дългите полумесечни плажове, които са неговите първокласни туристически атракции.

     С изящните водопади на фона на гъста дъждовна гора, Игуасу е една от най-емблематичните туристически дестинации в Южна Америка. Водопадите се намират на границата между Аржентина и Бразилия и представляват великолепен спектакъл от 275 водопада. Думата „Игуасу“ в буквален превод означава „Голяма вода“ и произлиза от племената тупи или гуарани. Водопадите Игуасу се простират на 2700 метра дължина (800 метра са от бразилската и 1 900 метра от аржентинската страна.) Височината им варира между 60 и 82 метра.

     Елегантен и винаги много оживен, Буенос Айрес капсулира самата същност на Аржентина. Вторият по големина град в Южна Америка е политическа, икономическа и културна столица на Аржентина. Заради имиграцията от Европа, градът носи атмосферата и архитектурата на големите европейски столици. Поради това често е наричан с прозвището "Париж на Южна Америка". Посетителите за първи път са изненадани, че този голям град е успял да запази старите си традиции. Повечето туристически атракции се намират в центъра на града. Там е и най-широкият булевард в света - 9 de Julio Avenidа.

  

В пътуването могат да вземат участие ваши близки, приятели и роднини!

 

 

 

 

 

ЗАЯВКА- ДОГОВОР

за УЧАСТИЕ в  тринадесетдневно пътуване до Бразилия и Аржентина – 21.11 – 03.12.2023 год.

Име,презиме и  фамилия  ............................................................................EГН……….……………..........…..
Месторабота…………………………….Бранш:….....….Адрес:....................................................................

Тел за контакт.....................................факс..............................................email.....................................

Данни за фактура: Фирма:......................................................................................................................... ИН................................... ИН по ЗДДС...................................... МОЛ: .......................................................

Притежавам задграничен паспорт № ......................валиден до.........................

Заявявам участие в пътуването, като приемам обявените условия и внасям..........лв. такса, и  лв..... за единична стая.

Дата:..............                                                                      Заявител/ подпис/:

 

ПРОГРАМА  на ПЪТУВАНЕТО до Аржентина и Бразилия

            РИО ДЕ ЖАНЕЙРО –ИГУАСУ – БУЕНОС АЙРЕС – МОНТЕВИДЕО

Информация и цени

      Цена за един човек в двойна стая – 6 400 лева

      Доплащане за самостоятелна стая – 800 лева

Намаление за 3-ти възрастен в тройна стая – 200 лева

Намаление за деца до 12 год. в стая с двама възрастни –  400 лева

/пътуване със самолет/

Дати на пътуване: 21.1103. 12. 2023 г.; 13  дни ( 11 нощувки )

1 ден : 21.11.2023 год / вторник /:  Полет София – Рио де Жанейро. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в Копакабана. Свободно време за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света. Нощувка.

2 ден: 22.11.2023 год. / сряда /Закуска. Обзорна екскурзия на Рио де Жанейро: разглеждане на централната част на града „Театро мунисипал”, Кметството, „Банко ду Бразил”, ултрамодерната Катедрала с форма на пирамида, Националната библиотека – един истински архитектурен шедьовър, кафене „Коломбо”, Самбадромо – пътят по който преминава Карнавалът на Рио де Жанейро от 1984 г. до сега и др. Продължаваме покрай най-известния стадион в света Маракана към Захарната глава - куполовидната скала, която пази входа за Guanabara Bay и е част от планината Корковадо – една от най-значимите природни забележителности на Рио. Изкачване до хълма Урка с първия кабинков лифт на 215 м височина над Рио, от където се вижда цялата брегова ивица. Изкачване с втория кабинков лифт до връхната точка на Захарната глава на 395 м, от където се открива невероятна гледка към Рио. Нощувка.

3 ден: 23.11.2023 год. / четвъртък /  Закуска. Екскурзия до планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука – най-големият градски парк в света, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос Изкупителя, един от най-известните монументи в света. Изкачване до статуята със зъбчата железница, катереща се сред гъста тропическа растителност по склоновете на планината. Продължава се със специален асансьор, изграден в скалата и открит ескалатор, който извежда туристите на самата панорамна площадка около статуята. Екскурзията ни ще продължи с разглеждане на известните плажове на Рио – до плажа Сао Конрадо. Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта - възможност за посещение на музикален клуб с изпълнение на живо на един от най-популярните стилове «боса-нова». Нощувка.

4 ден: 24.11.2023 год./ петък / - Закуска. За желаещите – екскурзия до Петрополис, където се намира бившата резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”, където могат да се видят смарагди, рубини, диаманти, както и най-големият топаз в света. Нощувка.

5 ден: 25.11.2023 год. / събота / -   Закуска. За желаещите целодневна екскурзия до Тропически остров с включен обяд: Отпътуване от хотела, преминаване през RioSantos, пристигане в Итакурука и настаняване на кораба. Разходка из залива Сепетива, където освен невероятно красивата природа, могат да се видят делфини, големи рибни пасажи, папагали, костенурки и скатове. Спиране за плуване, след което се продължава към острова. Обяд. Свободно време и връщане обратно в хотела. Нощувка.

6 ден: 26.11.2023 год. / неделя / - Закуска. Трансфер до летището за полет до водопадите Игуасу.  Пристигане и трансфер до Националния парк Игуасу (UNESCO), част от който са водопадите, простиращи се на широчина 2,7 км. Разглеждане на това природно чудо със спиращи дъха гледки и изумителни панорами от Аржентинска страна, където се намират 3/4 от това приказно явление. Разходката по специални пътища и мостове отвежда в непосредствена близост до някои от тях, под дъги от дъжд и мъгла, образувани от падащата вода, се стига в близост до най – високата част, Дяволското гърло. Той е най–впечатляващият и най-популярният от всички водопади с ширина 150 м, с най–голям дебит и с формата на подкова, намиращ се точно на границата между двете страни. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден: 27.11.2023 год. / понеделник/ - Закуска. Посещение на водопадите. В зависимост от нивото на водите на река Игуасу, броят на малките и големи водопади, намиращи се сред разкошна тропическа растителност, варира от 150 до 300. Тук е Птичият парк, една туристическа атракция, част от резервата, предлагащ голямо разнообразие от птици от цяла Бразилия. По желание за качване на адреналина - Макуко сафари, незабравимо приключение, при което качени на борда на моторна лодка, ще стигнете до самите падове на водопада, както и полет над водопадите с хеликоптер. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден: 28.11.2023 год. / вторник / - Закуска.Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес.Пристигане в Аржентинската столица. Трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Обзорна туристическата обиколка на града по известните булеварди Санта Фе и 9 юли, с разглеждане на площад де Майо, сградата на Правителството, Националния Конгрес, Театър Колумб, Обелиска – символът на града, Катедралата, квартал Реколета, пристанището Мадеро, кварталите Сан Телмо и Ла Бока. Разходка по Каминито – родното място на тангото и улицата на емигрантите, парка Палермо и др. Нощувка.

9 ден: 29.11.2023 год. / сряда /

Закуска. Екскурзия по желание - излет сред природата на южноамериканската пампа. Посещение на типична ферма на гаучос /аржентински каубои/, където ще бъдете посрещнати със специален обяд с креолска скара. Фиеста Гауча е незабравимо изживяване с много вино, песни, танци и състезания на кон. Ще имате възможност да се запознаете с местния бит и обичаи. Ще се насладите и на шоу - демонстрация на ловкостта на гаучото. Връщане в хотела. По желание посещение на Танго шоу и забележителния спектакъл в  “Café de los Angelitos. Нощувка.

10 ден: 30.11.2023 год. /  четвъртък /Закуска. Свободно време за посещение на някои от многобройните тематични музеи в Буенос Айрес или живописния пазар за плодове в сърцето на града. По желание екскурзия „Тигре и Делта” - отпътуване за крайбрежната зона на Буенос Айрес - Ел Тигре край река Рио де ла Плата. Разходка с корабче до островите по делтата на река Парана – любимо място сред природата. Нощувка.

11 ден: 01.12.2023 год. / петък /Закуска. За желаещите - целодневна екскурзия до Монтевидео - столицата на Уругвай: трансфер до пристанището на Буенос Айрес, пътуване с ферибот на Букебус в посока Монтевидео. Трансфер до града и панорамна обиколка с автобус на местна туристическа компания със смесена група и беседа на чужд език (при 15 записани туристи, групата ще бъде съпроводена от българския водач). Връщане вечерта към 23.00 ч. в хотела в Буенос Айрес. Нощувка.

12 ден: 02.12.2023 год. / събота/Закуска. Трансфер до летището за полет до България.

13 ден: 03.12.2023 год. / неделя /Пристигане в София.

Пакетната цена включва:

ü  Самолетен билет София - Рио де Жанейро - Буенос Айрес - София  с включени летищни такси, ръчен и чекиран багаж

ü  Самолетен билет Рио де Жанейро – Игуасу с включени такси и ръчен багаж

ü  Самолетен билет Игуасу – Буенос Айрес с включени такси и ръчен багаж

ü  Всички трансфери по програмата

ü  5 нощувки със закуски в 4* хотел в Рио де Жанейро

ü  2 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел в района на Игуасу

ü  4 нощувки със закуски в 4* хотел в Буенос Айрес

ü  Обзорна екскурзия на Буенос Айрес

ü  Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна

ü  Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна

ü  Полудневна обиколка в Рио де Жанейро до планината Корковадо и статуята на Христос, изкачване с железница

ü  Полудневна обиколка на Рио де Жанейро с посещение на хълма Захарната глава, изкачване с кабинков лифт

ü  Екскурзоводско обслужване

ü  Придружител от офиса

ü  Екскурзоводско обслужване и придружител на български език по време на пътуванията и целият ви престой

ü  Медицинска застраховка с Асистанс

Пакетната цена не включва:

 • Такса за багаж за вътрешните полети
 • Допълнителни екскурзии:

-      Екскурзия до Петрополис

-      Целодневна екскурзия до Тропически остров с включен обяд

-      Излет сред природата на южноамериканската пампа. Посещение на типична ферма на гаучос /аржентински каубои/

-      Екскурзия „Тигре и Делта” - отпътуване за крайбрежната зона на Буенос Айрес - Ел Тигре край река Рио де ла Плата

-      Целодневна екскурзия до Монтевидео - столицата на Уругвай: трансфер до пристанището на Буенос Айрес

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания.

Забележки:

- Информация за полетите и хотелите ще получите при  потвърждение и окончателното оформяне на групата.

-   Пакетната цена е валидна за група от минимум 25  човека!  При по-малък брой Туроператорът си запазва правото да променя пакетната цена в зависимост от броя на участниците. 

- Цените на допълнителните екскурзии и атракциони са платими в лева, по курса на БНБ в деня на плащането им.

- За пътуването е необходим международен паспорт с валидност  6 месеца . Не са необходими ваксинации

- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат  нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното

Условия и срокове за записване:

 • Заявка-договор, ксерокопие от задграничен паспорт и внесен депозит от   2 000  лева до 01.08.2023 год на сметката на туроператора.
 • Краен срок за записване с депозит  – 1.08.2023 г.
 • Останалата сума се внася най-късно до 10.10.2023 год. както следва:

        - на сметката на  фирма  ЕТ»Видео Корект – Огнян Хандев»: 

 • От фирмата се издава фактура за транспортни разходи, хотел,храна, посещения. Не се начислява ДДС.
 • Сумите за депозита могат да се внесат и  на място в офиса на СХП .
 • Пакетната цена е валидна за група от мин. 25 туристи.
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
 • Посоченото полетно разписание се актуализира при потвърждение на групата, което

може да доведе до малки и несъществени промени в програмата

Всички допълнителни екскурзии се заявяват предварително в офиса на агенцията.

Заплащането е в лева, по курса на БНБ в деня на плащането!

Допълнително на записалите се ще бъде дадена информация за  валидна цена на допълнителните екскурзии.

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят пътуването по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет при следните срокове и неустойки:

- до 45 дни преди датата на отпътуване: без неустойка

- от 44 дни до 31 дни – 30 % от пакетната цена

- от 30 до 15 дни: 70 % от пакетната цена

- от 14 до 0 дни: 100 % от пакетната цена

Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети, като се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Важно уточнение:

В случай на развитие на епидемиологична обстановка и възпрепятстване на пътуването, туроператора ще възстанови внесената сума в срок до 7 дни от датата на пътуването.

 

БАНКОВА СМЕТКА в лева :                                                              Адрес за контакти:

Първа Инвестиционна Банка,BIC: FINVBGSF,                                   Съюз по хранителна промишленост

IBAN: BG30 FINV9150 1017331318                                                            София 1000,  ул. Раковски 108, офис 408  

ЕТ “Видео Корект - Огнян Хандев”                                                         Тел: (02) 987-47-44 ;GSM 0888 72 24 82

                                                                                                                              e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.