Изберете език:

 

Съюз по хранителна промишленост

П О К А Н А

ЗА ШЕСТДНЕВНО БИЗНЕС-ПЪТУВАНЕ до Израел и Йордания

Светите места на Израел иуникалният град Петра в Йордания - едно от чудесата на света

Тел Авив – Яфо – Хайфа-Назарет-Аман-Петра-

Мъртво море- Мадаба- Йерусалим- Витлеем

на тема:

Актуални проблеми на българската хранително-вкусова индустрия

с посещение на предприятие от хранителния бранш в Израел

18.09.2019 – 23.09.2019  

ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

Цел на семинара: Запознаване на участниците с актуалните проблеми и най-новите изисквания към производителите на храни, напитки, добавки, машини, складове за храни, заведения за хранене и др.

На този пътуващ семинар ще имате възможността да се запознаете с предприятия от ХВП в Израел и на специалните презентации от ваши колеги да чуете за начините на производство и контрол на безопасността и качеството в техните условия.

На всеки участник ще бъде издаден СЕРТИФИКАТ за участие в семинара.  

Семинарът ще бъде полезен за собственици на фирми, управители, мениджъри, производствени и търговски директори на предприятия, координатори и специалисти от производствени отдели, представители на органите за контрол от различните министерства, БАБХ, научни звена, заведения, мениджъри по качеството и други специалисти от предприятия в различните браншове на ХВП, както и за опаковки, опаковъчни материали, машини и апарати за ХВП.

Посещенията на фирмите ще се провеждат в часове,съобразени с туристическата програма!

Използвайте този шанс , съчетайте чудесната почивка в уникалните градове на Израел и Йордания и спечелете от опита на колеги от бранша!

В пътуването могат да вземат участие ваши близки, приятели и роднини, тъй като в програмата е отделено достатъчно време и за туристическа програма.

ПРОГРАМА на ПЪТУВАНЕТО до Израел и Йордания

Информация и цени

Цена за един човек в двойна стая – 1 820 лева

Доплащане за самостоятелна стая – 450 лева

Намаление за трети възрастен – 80 лева

Намаление за дете до 12 год. – 130 лева

Дати на пътуване: 18.09.201923.09.2019 6 дни ( 5 нощувки )

1 ден: 18.09.2019 год / сряда / -

Излитане от летище София с директен сутрешен полет. Пристигане в столицата на Израел. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище. Отпътуване за Хайфа (90 км)с преминаване и разглеждане на Нетания и Кесария - античен и модерен град, основан от персите през VI век пр. н. е., след това развиван от древните гърци и от римляните. Разглеждане на античния град, римското пристанище, акведукта, античния амфитеатър. Продължаваме към Хайфа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден: 19.09.2019 год. / четвъртък /-   Закуска.Туристическа програма в Хайфа- разглеждане на красивия пристанищен град, разположен на брега на Средиземно море и Бахайските градини (отвън). Отпътуване за Назарет (40 км). Разглеждане на мястото, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Посещение на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Отпътуване за Аман (130 км). По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал - „Кралски хълм“, познат още като Шобак – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в столицата на Хашемитското кралство Йордания. Панорамна обиколка на Аман- посещение на Цитаделата, Археологическият музей и др. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: 20.09.2019 год. / петък /Закуска.Oтпътуване за Петра (230 км) - столицата на Набатейците и едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина "Долината на Мойсей". Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. а според Библията те били потомци на Исав. Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Разглеждане на Съкровищницата, многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите и др. Отпътуване за Мъртво море.На най-ниската точка на земята се намира Мъртво море, на 420 метра под морското равнище. Както подсказва името, морето е лишено от живот поради изключително високото съдържание на сол и минерали. Обаче тези същите елементи дават на Мъртво море лечебните си сили. Това го прави идеалното място за спа и медицинско лечение. Той осигурява суровините за минералните соли и кал от Мъртво море, известни по целия свят. Настаняване в СПА хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден: 21.09.2019 год./ събота / Отпътуване заград Мадаба- известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна със своята уникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Витлеем ( 90 км). Настаняване в хотела. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „Градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря. Нощувка

5 ден: 22.09.2019 год./ неделя /Закуска. Туристическа програма в Йерусалим: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса– улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Панорамна обиколка на Новия град: Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден: 23.09.2019 год. / понеделник / - Закуска. Трансфер до летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Излитане за България с директен сутрешен полет. Пристигане в София.

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София – с включени летищни такси и багаж
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички екскурзии по програмата
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел в Хайфа
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел в Аман
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел на Мъртво море
 • 2 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел във Витлеем
 • Екскурзоводско обслужване на български по целия маршрут
 • Водач на групата от България
 • Транспорт по програмата в Израел и Йордания с луксозен автобус с климатик
 • Сертификат за хаджийство
 • Изходни и входни гранични такси за Йордания и Израел
 • Медицинска застраховка с лимит на покритие 10 000 евро
 • Посещение на производствено предприятие в Израел

Пакетната цена не включва:

 • Бакшиши – заплащат се на място
 • Входна такса за Петра / 80 долара/, заплаща се на място
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ и СРОКОВЕ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Валиден задграничен паспорт с валидност 6 месеца след дата на пътуване
 • Заявка-договор, ксерокопие от       задграничен паспорт и авансова вноска от 700 лв до 05.07.2019 год.
 • Внасяне на пълната такса – до 01.08.2019 год.
 • Може да се внесе и цялата сума наведнъж до 05.07. 2019 год
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

В случай на отказ от пътуването се удържат следните неустойки:        

 • До 60 дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 до 21 дни – 550 лева
 • От 20 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Сумите се внасят до посочените срокове на сметката на Туроператора,която ще ви бъде дадена след заявка за участие.

От фирмата се издава фактура. Сумите могат да се внесат и в брой в офиса на СХП

За контакти:Съюз по хранителна промишленост,тел./факс: 02/ 987 47 44 ,0888/722482

e mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , инж.Соня Бургуджиева

                                                                    

ЗАЯВКА- ДОГОВОР

за участие в ШЕСТДНЕВНО БИЗНЕС-ПЪТУВАНЕ до Израел и Йордания 18.09.2019 – 23.09.2019

Име,презиме и фамилия ............................................................................EГН……….……………..........…..
Месторабота…………………………….Бранш:….....….Адрес:....................................................................

Тел за контакт.....................................факс..............................................email.....................................

Данни за фактура: Фирма:..................................................................................................... ИН по ЗДДС...................................

Притежавам задграничен паспорт № ......................валиден до.........................

Заявявам участие в пътуването, като приемам обявените условия и внасям..........лв. такса, и лв..... за единична стая.

Декларирам, че предоставените от мен данни могат да бъдат използвани за регистрация на участието ми в пътуването!

Дата:                                                                                                      Заявител / подпис/