Изберете език:
 
 

 

Съюз по хранителна промишленост

П О К А Н А

 

ЗА НАЦИОНАЛЕН ПЕТДНЕВЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР

Величието и разкоша на И с т а н б у л

СОФИЯ ОДРИНИСТАНБУЛ Принцови острови - СОФИЯ

от 16 ноември до 20 ноември 2022 година

на тема:

Система НАССР –внедряване и вътрешен одит

Интензивен курс

През дългата си и сложна история Истанбул става известен като “Перлата на света”. Днес поради уникалното си местоположение е сочен като един от най-красивите градове в света.

Цел на семинара: Запознаване на участниците с актуалните проблеми, свързани с членството на България в ЕС и най-новите изисквания към производителите на храни, напитки, добавки, машини, складове за храни, заведения за хранене и др. С това ще подпомогнем специалистите и управители за по-бързо и успешно адаптиране на техните фирми в условията на конкуренция на Европейските пазари.На всеки участник ще бъде издаден СЕРТИФИКАТ за участие в семинара.  

Семинарът ще бъде полезен за собственици на фирми, управители, мениджъри, производствени и търговски директори на предприятия, координатори и специалисти от производствени отдели, представители на органите за контрол от различните министерства, БАБХ, научни звена, заведения, мениджъри по качеството и други специалисти от предприятия в различните браншове на ХВП, както и за опаковки, опаковъчни материали, машини и апарати за ХВП.

Занятията  ще се провеждат в часове , съобразени с туристическата програма!

Използвайте този шанс и съчетавайки чудесната почивка в неповторимия град Истанбул и околностите, спечелете от знанията и опита на експертите!

В пътуването могат да вземат участие ваши близки, приятели и роднини, тъй като в програмата е отделено достатъчно време и за туристическа програма.

 

 

 

ЗАЯВКА- ДОГОВОР

за УЧАСТИЕ в пътуващ семинар в Турция, гр. Истанбул 16 – 20.11.2022 год.

 

Име,презиме и фамилия ............................................................................EГН……….……………..........…..
Месторабота…………………………….Бранш:….....….Адрес:....................................................................

Тел за контакт.....................................факс..............................................email.....................................

Данни за фактура: Фирма:.................................................................................... ИН...................................

ИН по ЗДДС...................................... МОЛ: .......................................................

Притежавам задграничен паспорт № ......................     валиден до.........................

Заявявам участие в пътуването, като приемам обявените условия и внасям..........лв. такса,

и лв..... за единична стая.

Дата:..............                                                                     Заявител/ подпис/:


ПРОГРАМА на ПЪТУВАНЕТО до ТУРЦИЯ

/пътуване с комфортен автобус/

Дати на пътуване: 16.11 – 20.11. 2022 г.; 5 дни (4 нощувки със закуски )

1 ден- /сряда/ 16.11.2022:

Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм паметник „Ал. Невски”, от Пловдив- бензиностанция OMV в 08:30 ч.

Преминаване и кратка почивка в Одрин. Разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. и централната част на града.

Отпътуване за Истанбул. Пристигане и настаняване в много добър хотел, намиращ се в Европейската част на Истанбул - Аксарай, в търговския и исторически център.

Пешеходна екскурзия с професионален екскурзовод на български език в историческия център на Истанбул – кв. Султанахмет – посещение на Синята Джамия и Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтанът на Вилхелм II - дворецът Топкапъ Сарай (дава се информация за двореца без да се посещава) -“Света София” и др. Нощувка.

2 ден- /четвъртък/ 17.11.2022: Закуска. За желаещите екскурзия “Двата континента” с професионален екскурзовод на български език: Златния Рог, двореца “Долма Бахче”-служил за официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за Република, Мустафа Кемал Ататюрк го използвал при посещенията си в Истанбул. Следва посещение на новата европейска част, преминаване по въжения мост над Босфора, разглеждане на Азиатската част на Истанбул и посещение на най-голямата джамия в Турция – Чамлъджа. Връщаме се в европейската част, за да посетим Балат – старият еврейски квартал. Най-емблематичната част на квартала са колоритните, ярко оцветени къщи по наклонените калдъръмени улички. Историческите дървени домове, някои от които са на повече от 200 г. са сред най-сниманите сгради в града. Ще посетим Гръцкия православен лицей, църквата „Свети Георги“ и Вселенската патриаршия, църквата „Свети Теодосий“, синагогата „Ажрида“, църквата „Света Ирина“, Феррух Кетхюда, руините на големия дворец на византийските императори „Влахерна“ и българската желязна църква “Св. Стефан” превърнала се в символ на българите християни в Истанбул. Свободно време.

За желаещите - вечеря на кораб с традиционна турска програма по Босфора. Нощувка.

3 ден- / петък/ 18.11.2022: Закуска.За желаещите - посещение на Принцови острови. Тръгване от хотела до пристанището. С кораб се пътува по Мраморно море около 1.45 часа. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само четири: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Името си островите получават през Византийския период (IV XV в.), когато се използвали като територия за заточение на непокорните принцове и кралски особи. В по ново време се превръщат в любимо място за разходка и отмора както на жителите на Истанбул, така и на туристи от цял свят. Буюк Ада, който ще посетим по време на екскурзията е най-големият от тях.

На острова могат да се наемат велосипеди или електромобили за разходка.

След обяд - възможност за полудневна екскурзия „Новият Истанбул“. Ще имате възможност да се насладите на един различен град да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част. Посещение на небостъргача „Сапфир”- най високата сграда в Европа. Небостъргачът е с 64 етажа. Освен жилища, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

За желаещите – вечеря в атрактивен Oриенталски ресторант с богата шоу програма. Нощувка.

4 ден- / събота / 19.11. 2022: Закуска. Екскурзия - Босфора с кораб: разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар и Азиатският част. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз.

На връщане ще посетим Египетския пазар, известен още като Пазарът на подправките. Комплексът разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера с дъх на екзотични подправки.

Възможност за вечеря в рибен ресторант под моста на Галата с гледка към Златния Рог. Нощувка.

5 ден- / неделя / 20.11. 2022: Закуска. Свободно време. Посещение на Гигантския аквариум Sea Life. Ще имате възможност да се разходите между над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м,аквариумът разполага с един от най дългите подводни тунели 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най големите търговски центрове на Истанбул „Форум Истанбул“, където ще имате възможност да си напазарувате от многото световноизвестни марки, както и хранителни хипермаркети. Отпътуване за България. Пристигане в София – късно вечерта.

Информация и цени

Цена за един човек в двойна стая и тройна стая – 480 лева

   Доплащане за единична стая –  120 лева

Пакетната цена включва:

P  Транспорт с комфортен автобус

P  4 нощувки със закуски на шведска маса в хотел Dalan 3* -http://www.dalanhotel.com/

P  Пешеходен тур на Истанбул – исторически център и Одрин

P  Водач на групата по време на пътуването и целия престой.

P  Екскурзоводско обслужване на български език

P  Посещение на МОЛ Форум Истанбул ;

P  Медицинска застраховка

P  Такса за участие в семинара и учебни материали

P  Издаване на сертификатите

Пакетната цена не включва:

  • Екскурзия “Двата континента”- 30 евро (входните такси за двореца “Долма Бахче” се заплащатдопълнително)
  • Принцови острови – 20 Евро (трансфери, билети за кораба и екскурзовод)
  • Босфора с кораб - 22 евро (трансфери, билети за кораба и екскурзовод)
  • Екскурзия „Новият Истанбул – 30 евро (трансфери, входни билети и екскурзовод)
  • Рибен ресторант – 30 евро (трансфери, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара, десерт, 2 алкохолни или безалкохолни напитки, турско кафе)
  • Вечеря в Oриенталски ресторант – 35 евро (трансфери, традиционни турски мезета, сезонна салата, пилешка пържола, десерт, 2 алкохолни или безалкохолни напитки, турско кафе)
  • Вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфери, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе) – 50 Евро
  • Застраховка Отмяна на пътуване.

Необходими документи и СРОКОВЕ

Валиден задграничен паспорт или лична карта.

Заявка-договор, ксерокопие от задграничен паспорт или лична карта и внесен депозит от  150 лева или пълно плащане до 07.10.2022 год на сметката на туроператора.

От фирмата се издава фактура Не се начислява ДДС.Сумите могат да се внесат и в брой в офиса на СХП на адрес : София 1000, ул. "Раковски”108 , офис 408, ет.4  

Пълно плащане на сумата до 17.10.2022 г.                                                                

Банкова сметка:                                                                                                                    За контакти:

ЕТ «Видео Корект - Огнян Хандев»                                                         Съюз по хранителна промишленост

Първа Инвестиционна Банка, BIC: FINVBGSF,                                    тел. 02/ 987 4744, 0888 722482,

IBAN: BG30FINV91501017331318                                                              Соня Бургуджиева , e- mail: ufi_sb@abv.bg

                       

Забележка: Цените за екскурзиите и атракционите са валидни при мин. 15 туристи

Информация за хотела: Dalanhotel, http://www.dalanhotel.com

Условия за записване:

  • Пакетната цена е валидна за група от мин. 30 туристи. Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят пътуването по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

- до 45 дни преди датата на отпътуване: без неустойка

- от 44 дни до 31 дни – 30 % от пакетната цена

- от 30 до 0 дни: 100 % от пакетната цена

Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице

Важно уточнение:

В случай на развитие на епидемиологична обстановка и възпрепятстване на пътуването, туроператора ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 5 дни от датата на пътуването.

Здравени изисквания:

Здравни изисквания:няма задължителни медицински и санитарни изисквания