Изберете език:
 

Съюз по хранителна промишленост

П О К А Н А

ЗА ЕДИНАДЕСЕТДНЕВНО БИЗНЕС - ПЪТУВАНЕ

ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА

24.11.2019 – 04.12.2019

с посещения на предприятия от хранителния бранш

ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

След една  година, изпълнена с денонощен труд и много напрежение, решаване на проблеми в офиса и в къщи, ние отново ви предлагаме начин да отдъхнете и съберете нови сили за следващата 2019 год.с едно чудесно пътуване до Виетнам и Камбоджа.

Това пътуване ще Ви представи Виетнам и Камбоджа – новите лица на Индокитай, район, който допреди няколко десетилетия се свързваше с кървави конфликти, които днес са само лош далечен спомен.

Виетнам – земя на необикновена природна красота, хиляди островчета, уникални архитектурни комплекси, богата история и ценни исторически паметници.

Камбоджа – ярка, удивителна и самобитна страна с древна история и богата култура, едно от малкото места в света, където човек може да открие загубени в джунглата храмове, обвити от гъста тропическа растителност.

Ще посетите най-забележителните творения, обекти на ЮНЕСКО: древния Ангкор – един от шедьоврите на световната архитектура, главен културен и религиозен център на някога могъщата Ангкорска империя; очарователния Хой Ан и невероятно красивия залив Халонг. Ще се разходим с лодка по изпълнената с живот делта на река Меконг и езерото Тонле Сап, изпъстрено с наколни селища. Ще разгледаме столицата на френски Индокитай – Хо Ши Мин и днешната столица – Ханой.

На това пътуване ще имате възможност в присъствие на колеги от хранителния бранш от цяла България, за нови запознанства и споделяне на добри производствени практики и информация между специалисти.

Използвайте този шанс, подарете си една заслужена почивка на тези рядко посещавани дестинации и съчетайте чудесното пътуване до екзотичния Виетнам и непознатата Камбоджа със знанията и опита на световни специалисти в бранша!

В пътуването могат да вземат участие ваши близки, приятели и роднини, тъй като в програмата е отделено достатъчно време за туристическа програма.

ПРОГРАМА на ПЪТУВАНЕТО до ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА

          Информация и цени

Цена за един човек в двойна стая – 4 130 лева

Доплащане за самостоятелна стая – 1 100 лева

Намаление за трети възрастен в тройна стая – няма

Дати на пътуване: 24.11 –  04.12 . 2019г.; 11 дни ( 8 нощувки )                

1 ден : 24.11.2019 год /неделя/: Среща на летище София в 19.20. Излитане с полет TK1030 за Истанбул в 21.20. Кацане в Истанбул в 23.40.

2 ден: 25.11.2019 год. /понеделник/  Излитане от Истанбул в 02.25. Пристигане в Хо Ши Мин в 17.10. Трансфер до хотела. Нощувка.

3 ден: 26.11.2019 год. /вторник /  Хо Ши Мин – Меконг

Закуска. Отправяне за романтична разходка по красивата делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще разгледаме плаващия пазар за ориз в Ан Ку, ще разберем за живота и работата на търговците на ориз от района Кай Бе- район, известен като най-големия износител на ориз в Югозападен Виетнам. Следващата ни спирка е древното селище Донг Хоа Хиеп. След това ще се отправим по тесните канали на делтата към Танг Пхонг, където ще акостираме, за да ще се насладим на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика и да опитаме конфитюр и чай от лотос. Обяд в местен ресторант. Освен вкусния обяд, тук ще имате уникалната възможност да опитате да издърпате капаните за риба, да се разходите по движещите се плетени мостове, типични за Южен Виетнам и да си полежите в хамак, изплетен от лико на бананова палма. Връщане в Сайгон.

Насочваме се към театъра, за да се насладим на традиционното водно куклено шоу. Куклите са направени от лека дървесина, като са издялани, полирани и украсени в различни цветове, за да е ясно представянето на различни персонажи. Това е уникално виетнамско изкуство, което се

 представя в голям басейн, където водата се използва за сцена. Артистите командват куклите от контролната кабина, от където командват чрез въжета всички кукли. Сцената е декорирана с флагове, ветрила и чадъри. Това изкуство се смята за една от най-важните и традиционни части на виетнамската култура. Музиката, която ще слушате по време на шоуто е от виетнамски оркестър, включващ певци и музиканти. По време на театъра ще научите много за виетнамския живот и фолклор, като самите пиеси включват ежедневни и хумористични истории. Вечеря. Нощувка.

4 ден: 27.11.2019 год. / сряда / - Хо Ши Мин – Пном Пен

Закуска. Освобождаване на хотела.

Обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Старата опера и Двореца на обединението. Някога градът е бил важен търговски център и порт и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство.

Трансфер до летището за полет до Пном Пен. Посещение на кралския дворец. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: 28.11.2019 год. / четвъртък/  Камбоджа (Пном Пен и Сием Реап)

Закуска. Освобождаване на хотела. Пътуване с автобус по панорамния път покрай голямото езеро Тонле Сап. Пристигане в Сием Реап. Обяд. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Градът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм „Байон”, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуисткия храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Вечеря. Нощувка.

6 ден: 29.11.2019 год. / петък /  - Камбоджа – Виетнам

Закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Полет до Да Нанг. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка

7 ден: 30.11.2019 год. / събота /  Да Нанг

Закуска. Целодневна екскурзия до хълма Ба На и Хой Ан с обяд и вечеря – изкачване с кабинков лифт с панорамата над пролетния поток, град Да Нанг и брега на Да Нанг, достигайки на височина от 1487 метра над морското равнище. Посещение на Златния мост – архитектурен шедьовър, който привлича хиляди туристи от цял свят. Между две огромни ръце проблясва тънък златист мост. Той е разположен на 1400 метра надморска височина над хълмовете Ба На и предлага величествени гледки към околността. Мостът е открит през юни месец 2018 година. Ще се изкачим и до пагодата Лин Ун с нейния уникален дизайн. Построена е през 2004-та година и в нея е разположена 30 метрова статуя на Буда. Ще разгледаме градините Тин Там, върха Нгин Пон и хълма Вон Нгуе, от където панорамната гледка е впечатляваща. Обяд. Следобед се отправяме към рибарското селище Ман Таи, където ще видим традиционния рибарски улов с ратанови кошници. Продължаваме за нощна разходка сред древния пристанищен град Хой Ан /ЮНЕСКО/, който векове наред е бил главен център за японските, португалските, холандските, арабските, китайските и френските търговци и моряци. Някакво чудо е оставило града и неговите над 800 исторически сгради незасегнати от виетнамската война, така че днес неговите жители са разбираемо горди от своето архитектурно наследство. В сърцето на малкото крайбрежно градче Хой Ан се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация за комбинираното японско, китайско, европейско и виетнамско влияние и за славните дни, които селището преживява през XVI век. Ще видим изумителния китайски храм със статуята на Богинята на Морето, типични градски виетнамски къщи, японския покрит мост – символ на Хой Ан, елегантните дървени къщи на преуспяващите китайски търговци. Вечеря в традиционен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ден: 01.12.2019 год. / неделя /  Да Нанг – Хюе - Ханой

Закуска. Освобождаване на хотела. Продължаваме към град Хюе - старинната столица на императорите от династията Нгуен, през прохода Хай Ван с великолепна гледка към Мраморните планини - пет хълма, които носят имената на петте

 елемента: вода, огън, дърво, метал и земя. Разходка с корабче по Ароматната река, за да разгледаме пагодата Тиен Му,

в превод „Пагодата на Небесната Майка”- едно очарователно чудо на човешката ръка. Пагодата „Тиен Му” е издигната през XVII век, със своите 7 етажа тя е най-високата пагода във Виетнам – 21 метра. „Небесната Майка” е със статут на символ на град Хюе. Построена е по нареждане на владетелят Нгуен Хоанг, в памет на видение, което му посочило тъкмо това място като заредено с природна свръхсила. Стара легенда разказва, че жителите в района често имали видение как възрастна дама се появява на хълма, където днес е пагодата. Когато срещнела хората, тя винаги казвала, че един ден велик водач ще изгради на това място пагода, за да донесе мир на цялата страна. Обяд. Следва посещение на защитената от водни ровове и високи каменни стени цитадела на древната виетнамска столица Хюе. Задстените й ще попаднем в Императорския град с красивите кралски палати, които ще ви омагьосат с хармоничните си пропорции. Впечатляващо почти колкото Забранения град в Пекин! И ето започва първата поредица от елегантни портали, многобройни врати и изключителната рамка на мавзолейния комплекс на великия император Мин Манг Му, заобиколен от каменните басейни на езерата с листа от лотоси, край които вековно са се настанили бонзаите. Керамичните дракони в пастелни нюанси добавят разнообразие в цялостната каменна картина, а от стените китайският йероглиф за „дълголетие“ наднича в синьо, червено и златисто... Цялото управление на династията Нгуен преминава в императорския град. Ще разгледаме и изградения от император Ту Дук Втори Императорски град, разположен около красиво езеро, с дървени павилиони, гробници и храмове, посветени на 104–те жени и любовниците на Ту Дук, от които нито една не го дарява с наследник. Най-дълго управлявалият император от династията Нгуен е на престола 35 години, написва 4000 стихотворения в изградения по негово желание павилион на Поезията, обича романтичните разходки с лодка из езерото и 16 години преди смъртта си живее в разкошния Дворец сред спокойствие и одухотвореност... Трансфер до летището за полет към Ханой. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

9 ден: 02.12.2019 год. / понеделник /Ханой – Халонг – Ханой

В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, включен в Списъка за световно културино и природно наследство заради изключителната красота на океана. Разходка с туристически кораб около многобройните островчета и пещери. Обяд с морски дарове на борда на кораба. Екскурзия до пещерите Тхиен Чунг или Даи Го (Пещерата на дървените стълбове) – едни от най-красивите в залива. Връщане в Ханой. Нощувка.

10 ден- 03.12.2019 год. / вторник /Ханой

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение с местен екскурзовод на мавзолея и музея на Хо Ши Мин (за посещението му е задължително всички гости да са с дълги ръкави и облекло покриващо коленете); Пагодата на една колона (Пагодата на лотоса) – храм с изключително голямо значение за виетнамците, построен от император Ли Тхай Тонг през 11 в.; пагодата „Тран Куок“. Посещение на Храма на литературата – комплекс от пагоди с парк, построен през 1070 г. и посветен на Конфуций. Няколко години след построяването му на това място е основан първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование синовете на мандарините. Университетът има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стени, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници. Полет в 22.00 за Истанбул.

11 ден- 04.12.2019 год. / сряда /Пристигане в 04.35 в Истанбул. Излитане в 08.35. Кацане в 08.55 в София.

Пакетната цена включва:

ü  Самолетен билет София – Хо Ши Мин / Ханой – София с включени летищни такси

ü  Самолетен билет за полет Хо Ши Мин –Пном Пен

ü  Самолетен билет за полет Пном Пен – Да Нанг

ü  Самолетен билет за полет Да Нанг – Ханой

ü  5 обяда и 6 вечери по програмата

ü  2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин в 4* хотел

ü  Панорамна екскурзия на Хо Ши Мин

ü  Куклено шоу с вечеря в Хо Ши Мин

ü  Полудневна екскурзия с посещение и разходка по делтата на Меконг с включен обяд

ü  Обзорна екскурзия на Пном Пен

ü  1 нощувка със закуска и вечеря в Пном Пен  в 4* хотел

ü  Посещение на Ангкор Том и Ангкор Ват с включен обяд

ü  1 нощувка със закуска и вечеря в Сием Реап в 4* хотел

ü  2 нощувки със закуски в Да нанг  в 4* хотел

ü  Целодневна екскурзия в района Ба На с посещение на златния мост с включен обяд

ü  Вечерно посещение на Хой Ан и Традиционна вечеря в Хой Ан

ü  Екскурзия в Хюе с включен обяд

ü  2 нощувки със закуски в Ханой в 4* хотел

ü  Целодневна екскурзия в залива Халонг с корабче и обяд на борда

ü  Целодневна екскурзия на Ханой с включен обяд

ü  Екскурзоводско обслужване и водач от офиса на български

ü  Медицинска застраховка с Асистанс

Пакетната цена не включва:

ü  Напитките по време на изхранванията

ü  Лични разходи

ü  Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 5 USD на човек на ден (45 USD за целия престой)

ü  Виза за Камбоджа – 40 USD

ü  Виза за Виетнам – 120 USD за многократно влизане

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване”

Полетно разписание:

  1. Турски авиолинии:

TK 1030: 24.11.2019 София 21:20 – 23:40 Истанбул

TK 162: 25.11.2019 Истанбул 02:25 – 17:10 Хо Ши Мин

TK 165: 03.12.2019 Ханой 22:00 – 04:35 (04.12.2019) Истанбул

TK 1027: 04.12.2019 Истанбул 08:35 – 08:55 София

Включен чекиран багаж: до 30 кг , Включен ръчен багаж: 1 бр. с размери до 55х40х23 см

  1. Вътрешни полети: информацията подлежи на потвърждение съгласно правилата на авиокомпаниите.

Необходими документи за Виза:

1.Валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на влизане, сканиран/сниман паспорт + оригинала, когато се полагат визите

2. 2 / две / снимки паспортен формат размери 4х6 см и ел.копие на снимките

Санитарни и медицински изисквания: няма

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

-      Заявка-договор, ксерокопие или сканиран  задграничен паспорт и внесен депозит от 1 500 лева до 20.09.2019 год на сметката на туроператора.

-      Останалата сума се внася най-късно до 04.10. 2019 год. както следва:

- на сметката на  фирма  »Видео Корект – Огнян Хандев»: 

От фирмата се издава фактура за транспортни разходи, хотел,  посещения. Не се начислява ДДС.

Сумите за  пътуването могат да се внесат и  на място в офиса на СХП в определените срокове .

                      За контакти: тел: 02/ 987 47 44, 0888/ 72 24 82, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

В случай на отказ от  пътуването се удържат следните неустойки:

При отказ от пътуване до 24.09.2019 – 30% неустойка.

При отказ от пътуване до 24.10.2019 – 70% неустойка.

При отказ от пътуване до 05.11.2019 – 80% неустойка.

При отказ от пътуване след 05.11.2019 – 100% неустойка.

БАНКОВА СМЕТКА:

Първа Инвестиционна Банка,BIC: FINVBGSF,  IBAN: BG30FINV91501017331318    “Видео Корект - Огнян Хандев”

Заявка-договор

ЗА ЕДИНАДЕСЕТДНЕВНО  БИЗНЕС-ПЪТУВАНЕ до  ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА

от24 ноември  - до 04 декември 2019 година

Име,презиме и  фамилия  ............................................................................EГН……….……………..........….

Месторабота…………………………….Бранш:….....….Адрес:....................................................................

Тел за контакт.....................................факс..............................................email.....................................

Данни за фактура: Фирма:.................................................................................... ИН...................................

ИН по ЗДДС...................................... МОЛ: .......................................................

Притежавам задграничен паспорт № ......................      валиден до.........................

Заявявам участие в пътуването, като приемам обявените условия и внасям..........лв. такса,

и  лв..... за единична стая.

                                                                  

Съгласен съм предоставените от мен данни да бъдат използвани във връзка с пътуването  ми до Виетнам и Камбоджа  от  24.11 – 04.12.2019 год.

Дата ……………………                                     Подпис:..................................................................

Заявките за участие се приемат по телефон или факс, както и чрез e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.