Изберете език:

Съюз по хранителна промишленост

П О К А Н А

ЗА НАЦИОНАЛЕН ОСЕМДНЕВЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР

Със Съюз по хранителна промишленост

На о-в КИПЪР- островът на АФРОДИТА

от 25 ноември до 2 декември , 2018 година

Пътуване със самолет и автобус

Тема:Изискванията на българската и европейска нормативна уредба към производителите на храни и напитки.Официален контрол

Цел на семинара: Запознаване на участниците с актуалните проблеми и най-новите изисквания ,

съгласно нормативните документи и официалния контрол към производителите на храни, напитки, добавки, машини, складове за храни, заведения за хранене и др. в България.

На всеки участник ще бъде издаден СЕРТИФИКАТ за участие в Семинара.

Занятията ще се провеждат в залите на хотела във време, което ще се уточни след настаняване на групата и определяне дните за туристическите посещения.

След една изминала година, изпълнена с денонощен труд и много напрежение, решаване на проблеми в офиса и в къщи,ние ви предлагаме начин да отдъхнете и съберете нови сили с едно чудесно предколедно пътуване до о-в Кипър , като се насладите на неповторимата атмосфера на острова.На това пътуване ще имате възможност в присъствие на колеги от хранителния бранш от цяла България , за нови запознанства, да споделите добри производствени практики между специалисти и да се запознаете с актуалните проблеми и най-новите изисквания в ХВП.

Кипъре третият по големина остров вСредиземно море. Едно райско кътче, което всяка година привлича стотици хиляди туристи от цял свят. Чисто море, златисти плажове, първокласни хотели, пасторални селски пейзажи, романтични следи от древността, вкусна храна,спокойствие и ред – всичко това създава удивителната, неповторима атмосфера на острова, визитната картичка на който е богинята на любовтаАфродита.

В пътуването могат да вземат участие ваши близки, приятели и роднини!

ЗАЯВКА- ДОГОВОР

за УЧАСТИЕ в пътуване до о-в Кипър – 25.11 – 2.12.2018 год.

 

Име,презиме и фамилия ............................................................................EГН……….……………..........…..
Месторабота…………………………….Бранш:….....….Адрес:....................................................................

Тел за контакт.....................................факс..............................................email.....................................

Данни за фактура: Фирма:................................................................... ИН................................... ИН по ЗДДС...................................... МОЛ: .......................................................Притежавам задграничен паспорт № ......................         валиден до.........................

Заявявам участие в пътуването, като приемам обявените условия и внасям..........лв. такса, и лв..... за единична стая.

Дата:..............                                                                    Заявител/ подпис/:

ПРОГРАМА на ПЪТУВАНЕТО до о-в Кипър

Информация и цени

                         Пакет на човек в двойна стандартна стая    -       706, 80 лева

                       Доплащане за единична стая –                         по 43 лв. на нощувка

         Намаление за деца до 11 год., настанени в стая с двама възрастни – 50 лева

Дати на пътуване: 25.11 – 2.12. 2018 г.; 8 дни ( 7 нощувки – закуски и вечери на блок маса )

Предварителна програма: / Няколко дни преди пътуването ще ви бъде съобщена окончателната програма,като туроператорът си запазва правото за промени на реда на дните за посещение в различните градове/

25.11.2018 -/ неделя / ден първиПолет София – Анталия – Никозия

На летището вашият екскурзовод ще ви посрещне с „Добре дошли“ и ще ви съпроводи до гр. Фамагуста – перлата на Кипър. Настаняване в избрания хотел в района на Фамагуста.

26.11.2018 - / понеделник/ ден втори   Фамагуста

Закуска. Ще имате възможност да разгледате красивия пристанищен град с множество сгради в средиземноморски стил и великолепен плаж. Фамагуста е популярна дестинация и привлича хиляди туристи всяка година. Ще посетите историческата част – Стария град, ограден със стени от XVI век. Смята се, че на цитаделата се е разиграла драмата от безсмъртната творба на Шекспир „Отело“. Някогашната катедрала „Св. Никола“ – образец на средновековна френска готика, преди пет века е превърната в джамия и носи името на османския завоевател на острова Лала Мустафа паша. Свободно време за плаж или разходка. Нощувка в района на Фамагуста.

27.11.2018 - / вторник / ден третиСвободно време или по желание екскурзия с включен обяд до полуостров Карпас, Кантара

След закуска имате възможност да посетите и обядвате на полуостров Карпас, намиращ се в североизточната част на острова. Поради своята уникална флора и фауна полуостровът е защитена зона. Ще видите манастира „Св.апостол Андрей“ – забележителен паметник на историческото и културно наследство на острова. Стените му буквално се мият от вълните на Средиземно море. Основната част на манастира е построена през XII век. Допълнителнапътека води до руините на замъка Кантара, построен около 900 г. От 630метра височина над морското равнище се открива красива гледка към целия полуостров. Нощувка в района на Фамагуста.

28. 11.2018 - / сряда / ден четвърти

Саламин – манастир "Св. Варнава" – Кирения

Закуска. Посещение на манастира „Св. апостол Варнава“. Апостол Варнавае един от първите левити, приели християнството. Той е сред седемдесетте богоизбрани апостоли и е основател на Кипърската църква. Умира в Саламинпрез 61 г. като мъченик, затова се чества като национален светец. През 478 г.неговите мощи са пренесени в основания манастир „Апостол Варнава“. Ще

посетите и руините на древния гр. Саламин, споменат в творбите на Омир.Векове наред Саламин е най-важният град и седалище на царете, които управляват острова.Добре запазени са останките от гимназиума,амфитеатъра и банята,които предоставят завладяващ поглед към света на една отминала епоха.Следобед ще имате възможност да купите местни изделия на отлични цени

(килимии кожени предмети).Пътуването ще продължи към Кирения.Нощувка в района на Кирения.

Паспортът Ви трябва да е валиден поне още 6 месеца след датата на връщане!

29.11.2018 - / четвъртък / ден пети

Свободно време или по желание екскурзия с включен обяд до Пафос в Южен Кипър

Закуска. Екскурзия до южната част на острова в района на гр. Пафос, който според гръцката митология е родното място на богинята Афродита. Ще продължите пътуването си до Пафос, за който се смята, че през I век от н.е.е бил посетен от апостолите св. Павел и св. Варнава, както и от св. апостол и евангелист Марко. Ще посетите базиликата „Агия Параскеви“ и гробниците от IV век пр.н.е. Не пропускайте да разгледате мозайките в археологическия парк, едни от най-старите, датиращи между II и V век. Обяд в местен ресторант,свободно време и връщане в хотела. Нощувка в района на Кирения.

30.11.2018 - / петък / ден шести Кирения

Закуска. Кирения е красив пристанищен град на средиземноморското крайбрежие.Това е най-богатият на растителност град на острова.Най-атрактивно за посетителите е старото венецианско пристанище.Докато

се разхождате по сенчестите калдъръмени улички,многобройните занаятчийски работилници и магазинчета ще ви изненадат с богатото разнообразие от ръчно изработени сувенири.В близост до пристанището се намира античната Киренийска крепост.Предполага се,че внушителната постройка е издигната някъде междуI и VIIвек.Дори и днес крепостта впечатлява със своята монолитност и размери,а каменните     стени се издигат буквално над морската повърхност.Нощувка в района на Кирения.

1.12.2018 - / събота / ден седми Никозия

Закуска. Екскурзия до Никозия – най-големият град и столицата на о. Кипър.Никозия е разделена на две от т.нар. „Зелена линия“ – демилитаризираназона с дължина 180 км, охранявана от войски на ООН. След падането наБерлинската стена тя е последната от този вид. Ще имате възможност даразгледате венецианските стени, които обграждат Стария град. Построени през XVI в. те са основна туристическа атракция, тъй като са едни от най-добре запазените ренесансови стени в източното Средиземноморие. Градските стени на Никозия, както и тези на Валета, столицата на Малта, са двете най-добри древни защитни съоръжения в Европа.Посещение на катедралата„Св.София“,превърната в„Селимие джамия“,както и джамията на Ахмет Паша,която е преустроена римокатолическа църква.Ще се насладите и на атмосферата и на прочутия Буюк Хан Кервансарай,построен през далечната 1572г.,където дне ссе помещават кафенет и сувенирни магазини.Нощувка в района на Кирения

2.12.2018 - / неделя / ден осми Полет до България

Закуска. Трансфер до летището и полет до София.

В цената са включени:

  • Самолетен билет за полет с реномирана авиокомпания с включени летищни такси , чекиран багаж до 20 г. и салонен до 5 кг.
  • Трансфер летище-хотел- летище, модерен автобус с климатик
  • 7 нощувки със закуски и вечери на блок маса в отлични 3* и 4* хотели
  • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата на български език
  • Четири /4/ екскурзии бонус ,включени в цената – Фамагуста, Саламин, Кирения, Никозия
  • Медицинска застраховка при лимит на отговорност 10 000 евро

Пакетната цена не включва:

  • Участие в семинара – 60 лева
  • Допълнителни екскурзии – препоръчваме:
  • Пакет допълнителни екскурзии – 3 бр. 199 лв. – включва:

-   Целодневна екскурзия с включен обяд до полуостров Карпас- манастир»Св.Андрей», руините на замъка Кантара

-   Полудневна екскурзия до абатство «Беллапаис»

       -   Вечер в кипърска таверна с шоу програма

Подробна информация за тези и други екскурзии ще получите след записване от ваша страна в пътуването и те ще бъдат заплащани в Кипър.Пакетната цена е валидна при минимум 35 плащащи участника.

Необходими документи и СРОКОВЕ

   Заявка-договор, ксерокопие от международен паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане

               и авансова вноска от 100 лв до 30.05.2018 год. Внасяне на пълната такса – 45 дни преди датата на пътуване!

ВНИМАНИЕ! За да запазим ниските и преференциални цени на пътуването, е нужно като начало да изпратите само своите Заявки по образеца в Поканата. След оформяне на групата, ще ви бъде изпратена нова информация за банковата сметка на туроператора и начините на плащане! Моля побързайте да ни изпратите своите заявки, ако решите да пътувате!

За контакти и въпроси:

, Съюз по хранителна промишленост ,       инж. Соня Бургуджиева   тел. 02 987 47 44, 0888 72 24 82           e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.